Vacker konst för nyblivna föräldrar

För den konstintresserade nyblivna föräldern finns väl inget bättre än att fira nykomlingen med vacker barnrelaterad konst. Fotokonst, namntavlor eller en personlig födelsetavla passar dig som själv blivit förälder och vill anpassa din dekoration därefter, och blir även en perfekt dopgåva om du känner någon som nyss fått barn. I en barnkammare är det också trevligt att sätta in konst speciellt anpassad för barnet.

Namn- och födelsetavlor

Vill du ha en både stilren och personlig tavla som även passar utmärkt att ge som gåva är en personlig födelsetavla ett bra val. Du kan välja mellan ett antal bebismotiv i en trevlig, skissartad stil, som skalas utifrån barnets längd. En personlig födelsetavla är ett fint sätt att fira en födelse och blir även ett bra minne från spädbarnstiden senare. Inte minst för barnet själv då det blir äldre, och födelsetavlan kan användas för att prata om barnets födelse och visa barnet precis hur liten hen brukade vara.

Hos Gallerix kan du även köpa namntavlor med olika spädbarnsrelaterade motiv. Du skriver själv in barnets namn vid beställningen, så även om barnet inte har något av Sveriges vanligaste namn på nyfödda kan du skaffa en tavla med just ditt barns namn på. Ger du bort tavlan exempelvis som doppresent kan du också skriva in en personlig hälsning att ha på tavlan.

Fotokonst till väggar, hyllor och bord

Foton är ett bra sätt att göra hemmet personligt. Större foton kan ramas in och sättas upp på väggen, medan små bilder gör sig bra på hyllor och hörnbord. Nuförtiden när de flesta fotograferar med sina mobiler eller använder digitala kameror är det lätt att glömma bort fysiska foton, men det går enkelt att låta trycka upp dem i valfri storlek via tjänster på internet. Du kan också låta barnet fotograferas av en professionell fotograf, men personliga bilder som du knäpper själv brukar bli minst lika fina. Vill du ha stilren, klassisk fotokonst på väggen där hemma är bebishänder och -fötter ett fint och tidlöst motiv som gör sig bra på bild.

Barnvänlig konst till kammare och sovrum

Oavsett om du inrett en barnkammare eller har en dedikerad bebishörna i ditt eget sovrum är barnvänlig konst ett bra sätt att göra bebisens egna plats dekorativ och ombonad. Du kan också få in konst via fina tapeter, textilier med tryck och mycket annat. Satsa på ljusa, glada färger och trevliga motiv som djur, sagolandskap och barnboksfigurer. Glada miner är bra – spädbarn kan känna igen leenden även på tecknade figurer. Abstrakt konst med fina mönster och härliga färger passar också.

När barnet blivit lite äldre kan du också ge det foton på sig själv och familj och vänner i mjuka ramar med plastöverdrag som barnet kan titta och känna på.

publishable-mag